ENOTURISME A LA TERRA ALTA

enoturisme terra alta

ENOTURISME A LA TERRA ALTA

L’enoturisme a la Terra Alta  és molt més que la degustació de vins. És un viatge on ens submergim en paisatges únics i de gran bellesa, paisatges que van inspirar a Pablo Picasso i que va plasmar en les seves pintures. Allunyats de les grans ciutats som una terra amagada plena de cultura, i tradició vitivinícola. On ens podem perdre visitant cellers, cellers modernistes i passejar pels extensos camps de vinyes. El vi juntament amb la gastronomia fan un lloc ideal per viatjar, gaudir i treure la nostra part winelover.

Si us pregunteu quina és la millor època per vindre a viure aquesta experiència, us direm que durant tot l’any trobareu activitats enoturístiques als cellers. Així com fires, que se celebren en els diferents pobles que formen la comarca de la Terra Alta.
Cada moment té el seu encant, esmorzar entre vinyes a la primavera gaudint del sol, el paisatge i la gastronomia. Viure la verema a la tardor, gaudir de les nits de degustació a l’estiu, o visitar-nos a l’hivern mentre una copa de vi negre ens transporta a aquells moments idíl·lics.

EXPERIÈNCIES ENOTURÍSTIQUES

L’enoturisme a la Terra Alta

Trobarem diferents fires per degustar vins:
De l’1 al 3 de novembre de 2019 se celebra la 32a festa del vi a Gandesa, una festa per gaudir dels nostres vins, l’entorn i la nostra gent. És la festa del vi més emblemàtica del territori.
Trobem també fires com la nit de les garnatxes amb l’Eclipse de Garnatxa blanca.
La Festa del vi de Batea, la jornada professional al Poble Vell de Corbera, degustacions de vi a les festes major dels pobles.

Si voleu visitar els cellers i gaudir de les experiències us donem idees dels cellers a visitar i les activitats que ofereixen.

CELLERS

CELLERS GANDESA

ViOrigen-Gandesa
Ofereix una àmplia proposta d’activitats; des de tastos de vins comentats a la sala de tast situada a Gandesa, rutes pels cellers, activitats de temporada i l’oferta de tots els actius turístics de la comarca.

Celler Cooperatiu Gandesa-Gandesa
El Celler Cooperatiu Gandesa és un edifici emblemàtic que va construir entre el 1919 i el 1920 el reconegut arquitecte Cèsar Martinell i Brunet (Valls, 24 de desembre de 1888 – Barcelona, 19 de novembre de 1973). Ofereix visites guiades amb la possibilitat de conèixer més detalls sobre la seva història i evolució en els darrers prop de cent anys. Amb la visita podràs tastar els diferents vins.

Celler Coma d’En Bonet-Gandesa
Celler de producció ecològica pròpia. Situat entre vinyes amb sostenibilitat energètica.
Ofereix visita al celler, amb degustació de vins i passeig per les vinyes.

Celler Edetaria-Gandesa
El Celler es va construir l’any 2003 envoltat de vinyes i muntanyes. Tots els elements: vinyes, celler, la plana de Gandesa, les muntanyes de Pàndols-Cavalls i la serralada dels Ports, es fonen i formen part d’un escenari únic. Ofereix visites al Celler, passeig entre les vinyes amb l’explicació de la seva història, tast de vins.

CELLERS BATEA

Cellers Tarroné-Batea
Celler que data de l’any 1942, especialitzats amb vins embotellats i diferents línies de productes. Ofereix una oferta enoturística amb visita al celler i tast de vins.

Celler La Fou-Batea
El Celler naix el 2007,l’accés al celler es realitza a través d’una preciosa casa senyorial del segle XVIII anomenada Can Figueres, situada a la Plaça Major del poble. Ofereix diferents experiències enoturístiques com Visita al Celler, Visita Gourmet, Visita Empremta del passat, i experiència entre vinyes.

Celler La Botera-Batea
Emplaçats a Batea el Celler La Botera neix l’any 1986 a Batea amb la vocació de transformar i comercialitzar el fruit produït pels seus socis, tots pagesos que viuen en primera persona el món de la vinya i del vi. Ofereix diferents experiències enoturístiques com visita al celler, tast de vins, esmorzar entre vinyes, passejada entre vinyes, experiències en família.

CELLERS BATEA

Celler Altavins-Batea
Naix l’any 2001 ofereix activitats enoturístiques com la visita al celler, tast de vins, visita a les vinyes, visita al nucli antic de Batea amb tast de vins i productes de proximitat. Ofereix un pack de visita al Celler amb tast de vins seguit d’una visita a Batea amb un dinar en un restaurant de Batea maridat amb els seus vins.

Celler Herència Altés-Batea
Va nàixer l’any 2010. Celler situat a la vinya del Grau, envoltat de vinyes velles amb vista al massís dels Ports. Amb una superfície de 4400 m² ofereix visita al celler, visita a les vinyes i tast de vins.
La sala de degustació ofereix vistes als ports de Tortosa Beseit i de Pàndols i Cavalls.

Celler Cooperatiu Batea-Batea
Emplaçat a Batea va nàixer a finals de 1950 creat per grup de viticultors de Batea.
Ofereix una àmplia oferta enoturística amb visita i tast de vins, visita gourmet amb maridatge de vins i tapes. Visita a les vinyes, també ofereix un pack amb visita a la bodega+agrobotiga+dinar-maridatge amb els enòlegs.

Celler Piñol-Batea
Celler Piñol ofereix una visita al celler amb una explicació de la història de la família i del caràcter dels vins de Terra Alta més ruta itinerant per la nau d’elaboració i la nau d’envelliment mentre es tasten els vins. Disposa de 4 apartaments per completar l’experiencia enoturística.

Celler Arrufí-Batea
Fa dècades que la família Arrufí es dedica al cultiu de la vinya a Batea, l’any 2008 neix la idea de produir el seu propi vi amb un cultiu ecològic.
Amb una oferta enoturística com la visita a les vinyes familiars, visita a la bodega i tast de vins ecològics.

 

CELLERS BOT

Celler Agricola Sant Josep-Bot
Cooperativa fundada al poble de Bot l’any 1962. Ofereix un itinerari que comença amb una sortida per conèixer l’entorn natural de Bot i les vinyes de la propietat. Tot seguit, al celler, s’ofereix un tast comentat de vins. També disposa d’una visita més adequada per a les persones que ja estan iniciades en el món de la cultura del vi.

Celler Cal Menescal-Bot
Ubicats a Bot el Celler es dedica al vi des de finals del segle XIX.
Ofereix activitats enoturístiques com la visita al celler, tast de vins, Bike and Wine, enoturisme en família, taller de tast de vins, i verema en família.

CELLERS PINELL DE BRAI

Celler-Restaurant Catedral del Vi-Pinell de Brai
Un celler cooperatiu de gran envergadura construït a l’estil modernista aproximadament entre el 1910 i el 1920. Ofereix visites al celler, tast de vins i oli, i packs que inclouen el dinar al Celler. Disposa d’activitats per als més petits com activitats lúdiques de la creació del most, conèixer com es fa el vi, i recerca de diferents temes.

CELLERS CORBERA D’EBRE

Cellers Frisach-Corbera d’Ebre
Naix l’any 2009,El Celler Frisach es troba en un entorn natural. Vinyes, d’oliveres i d’altres cultius dibuixen un paisatge auster sobre turons irregulars i planícies evocadores.
Ofereix una experiència enoturística diferent com és l’enoturisme i la batalla de l’Ebre. Ofereix “Vins a les trinxeres”, guiatge i degustació de vins amb història.

La degustació dels vins és personal, cada olor, sabor, textura és una connexió íntima amb un mateix. Així que us animem a visitar-nos i fer degustacions.

CELLERS HORTA DE SANT JOAN

Les Vinyes del Convent-Horta de Sant Joan

Amb una ubicació privilegiada i amb unes espectaculars vistes a Horta de Sant Joan, a Els Ports i a les Roques de Benet, s’aixeca el Celler Les Vinyes del Convent. Ofereix visites al celler amb un recorregut que comença amb la rebuda al claustre, seguit d’una visita a l’exterior de les instal·lacions, recorregut guiat per l’interior del celler i visita guiada al museu amb tast de vins.

 

PREMIS VINARI 

Aquest octubre es van celebrar els Premis Vinari 2019 de Catalunya que van repartir fins a 16 medalles als vins i cellers de la Terra Alta. Us deixem el llistat dels premis.

 • Vins Dolços / Rancis / Postres
  Plata:
  POBLE VELL NEGRE – Agrícola Corbera d’Ebre (Corbera d’Ebre)
  PURESA VI DOLÇ BLANC BRISAT – Celler Cooperatiu Gandesa (Gandesa)
  Bronce:
  JOSEFINA PIÑOL – Celler Piñol (Batea)
  CLOT D’ENCÍS VI RANCI – Sant Josep Vins (Bot)
  RANCI SOMDINOU – Celler Cooperatiu Gandesa (Gandesa)
  PEDRO MASANA MISTELA – Bodegas Pedro Masana (Gandesa)
 • Vins Negres Joves
  Plata:
  ALMODÍ NEGRE – Altavins Viticultors (Batea)
  VILA-CLOSA NEGRE – Celler la Botera (Batea)
  Bronce:
  NATURALIS MER ROURE – Celler Batea (Batea)
  L’HOME DELS 2018 – Artesà del Temps
 • Vins Blancs Joves
  Or:
  DARDELL BLANC – Celler Coma d’en Bonet (Gandesa)
  Plata:
  GANDESOLA BLANC – Celler Cooperatiu Gandesa (Gandesa)
  Bronze:
  PROHOM EXPERIENTIA BLANC – Celler Coma d’en Bonet (Gandesa)
 • Vins Blancs Criança
  Bronze:
  ELS AMELERS – LaFou Celler (Batea)
 • Vins Rosats
  Bronze:
  LOLA BEL – Les Vinyes del Convent (Horta de Sant Joan)
 • PREMI VINARI NISSAN AL MILLOR PROJECTE ECOLÒGIC
  Herència Altés (Gandesa)

Salut Winelovers! Us hi esperem.