Oleoturisme i Oli a la Terra Alta

Fa mil.lennis d’anys que les oliveres formen part de la Terra Alta. Un tresor que enriqueix el nostre paisatge, la nostra terra i la gastronomia. Una forma de vida i una experiència pels 5 sentits.
La Terra Alta produeix oli d’oliva verge extra protegit amb la DOP Oli Terra Alta. Un dels elements més importants de la dieta Mediterrània i de la nostra gastronomia.

Entre les varietats principals a la Terra Alta podem trobar:

-Empeltre : Varietat principal i tradicional de la Terra Alta,10.000 ha són presents a la zona. Una de les varietats més estimades gràcies a l’elevat contingut gras i l’excel•lent qualitat dels seus olis. Aquesta varietat és fruit d’una evolució natural que va sorgir quan es va empeltar sobre altres més antigues.

-Arbequina: La segona varietat de la Terra Alta. És la varietat idònia pel coupage amb la varietat empeltre que ens aporta un oli més afruitat amb tocs d’amarg que combinen amb la dolçor de la varietat empeltre.

-Morruda: Varietat cultivada principalment al Sud de Catalunya i Castelló.

-Farga: Varietat cultivada a Castelló i Tarragona. Varietat antiga i apreciada amb un elevat rendiment gras i qualitat sensorial.

L'oleoturisme a la Terra alta

L’oleoturisme està guanyant força, cada vegada son mes les persones que participen amb aquesta experiència gastronòmica.
Una forma de gaudir d’una jornada amb tallers, activitats, rutes i tastos relacionats amb el món de l’oli i les oliveres.

Si voleu conèixer de primera mà el nostre oli a la Terra Alta, i gaudir amb els 5 sentits no us podeu perdre aquestes experiències:

RIUS D’OR

Situats al nord-oest de la Terra Alta i pròxims a la vall de l’Ebre, on històricament s’ha elaborat un oli d’oliva d’excel.lent qualitat,

La Fatarella petit poble d’un miler d’habitants, amb magnífiques panoràmiques de les planes que ens envolten com les Serres de Cavalls i Pàndols, els Ports o fins i tot en dies clars els Pirineus.

Ofereix diferents activitats d’Oleoturisme com tast entre oliveres, visita a la bodega, tallers relacionats amb l’oli, menú maridatge, ruta dels perxes del poble, i fins i tot podeu apadrinar la vostra olivera!

RIUS D'OR

IDENTITAT EXTRA VIRGIN OIL

IDENTITAT és un oli d’oliva extra verge, resultat d’un cúmul d’experiències i tradicions des de fa almenys cinc generacions.

El seu caràcter s’ha forjat al llarg del temps, fruit de l’adaptació de les oliveres a un territori salvatge i abrupte però amb una bellesa que fins i tot va inspirar al geni Picasso. Ubicats a Horta de Sant Joan

Ofereixen diferents experiències:

Tast d’olis, visita a les instal·lacions, taller per fer el teu oli, combinar la via verda amb el tast d’olis, oli i salut amb marxa nòrdica, i també podreu apadrinar una olivera.

IDENTITAT

SANT JOSEP WINES

Massís del Port 1898 és la proposta de l’Agrícola Sant Josep de Bot per gaudir de l’antiquíssima i saludable tradició mediterrània de producció i consum d’oli d’oliva.

L’Agrícola Sant Josep disposa d’almàssera pròpia des del començament, el 1962, i el 100% de la producció és de collita pròpia.

Ofereix visites guiades on podreu conèixer de primera mà l’oleoturisme i la gastronomia.

SANT JOSEP WINES

 

MAS BETURIÀ

Emplaçats a Batea són una empresa familiar dedicada a la producció d’oli d’oliva verge extra varietat arbequina de collita pròpia.

Disposen de productes d’oli d’arbequina de qualitat amb lots a mida.

Projecte familiar que aposta per la sostenibilitat i la qualitat. Cuiden dels arbres de forma natural.

MAS BETURIÀ

LA GAETA

L’empresa Vallespí Vidal es va crear amb l’objectiu d’elaborar olives de taula i oli d’oliva Verge de gran qualitat, utilitzant la seva pròpia producció d’olives per a la transformació, elaboració, envasat i comercialització dels seus productes.

Es troba al terme municipal de Vilalba dels Arcs (Tarragona), on hi ha una finca amb el nom de La Gaeta, que dóna el nom a la marca dels seus productes.
Varietat d’oli de taula que produeixen: Arbequina, Sevillana, Empeltre i empeltre Morta, s’elaboren artesanalment, sense productes químics ni additius, només herbes aromàtiques.

LA GAETA