TURISME ACTIU TERRA ALTA

TURISME ACTIU TERRA ALTA 

La Terra Alta, comarca de gran bellesa i naturalesa. Si us agrada el turisme actiu i practicar esports trobareu el lloc perfecte. Amb una àmplia oferta de diferents activitats que segur us encantaran. Com ara cicloturisme, barranquisme, escalada, senderisme, caiac, equitació i pesca.

1. Cicloturisme
A la Terra Alta s’han habilitat 13 rutes que recorren tota la comarca. Un total de 266 km de camins que permeten compaginar l’esport amb el coneixement dels indrets més característics de la contrada: el massís dels Ports, les ribes del riu Algars i Canaletes, les Serres de Cavalls i Pàndols o els escenaris de la Batalla de l’Ebre.
Rutes cicloturisme
VIA VERDA: La ruta passa per l’antiga via del tren de la Val de Zafán, una ruta destinada a famílies. Envoltada de natura i llocs per descobrir. Amb un total de 24 quilòmetres preparats per circular amb bicicleta uneix l’estació d’Arnes amb la de Pinell de Brai.
GRAN VOLTA A LA TERRA ALTA: Circuit amb diferents nivells de dificultat i paisatges.
L’objectiu de la ruta és gaudir de la natura, de la comarca i conèixer els diferents municipis que la formen. Combina pistes de terra, senders i trams de la Via Verda.
ENTRE VINYES: La comarca de la Terra Alta té una tradició mil·lenària del vi. Una ruta per gaudir dels paisatges entre vinyes i del cicloturisme. Transiten entre els camps de ceps de Bot, Batea i Caseres.
CAMINS DE ROMERIES PER LES ERMITES: Una ruta per descobrir les ermites de la comarca.
L’ermita de Sant Pau de Vilalba dels Arcs, l’ermita de Sant Francisco de la Fatarella i Magdalena de Berrús.
ESPAIS DE LA BATALLA DE l’EBRE: Ruta que travessa el poble vell de Corbera, les trinxeres de la Cota 402 o el turó del Coll del Moro de Gandesa. Un recorregut pels espais on es van lliurar episodis de la Guerra Civil.
TERRA ALTA EXTREM: Per als més experimentats que busquin experiències intenses aquesta és la vostra ruta. Una ruta tècnica i exigent per antics camins de ferradura i senders històrics.
2.BARRANQUISME
Els congostos i els rierols acostumen a ser una part del paisatge força desconeguda, normalment per la seva accessibilitat complicada. Sovint, el barranquisme és l’única manera de poder-los descobrir. A les Terres de l’Ebre, la major part d’espais per a la pràctica d’aquest esport es concentren al massís dels Ports. El riu Canaletes, el barranc de la Vall Figuera o el Racó de la Gralla són alguns dels punts més transitats. Ara bé, cal tenir en compte que la normativa del Parc Natural dels Ports limita el nombre de descensos i prohibeix el barranquisme en espais d’especial interès natural. A més, és obligatori presentar una sol·licitud abans de realitzar l’activitat.
Barranc del riu Canaletes. Un barranc d’iniciació situat al Parc Natural dels Ports. Envoltat de gran bellesa amb diferents salts per gaudir d’una experiència refrescant i divertida.
Si busqueu diversió, aventura, i explorar una zona de gran bellesa és la vostra activitat.
3. ESCALADA
Les Terres de l’Ebre ofereixen un bon nombre de possibilitats de diversió als amants de l’escalada. El massís dels Ports, la serra del Montsià i de Llaberia són espais que alberguen parets gairebé verges —principalment calcàries i de conglomerat— on els darrers anys s’han obert diverses línies d’escalada. Un paradís per als aventurers amb ganes de descobrir noves roques.
4. SENDERISME 
RUTA DE LA  PAU: La ruta de la Pau fa un recorregut pels principals indrets on es desenvolupà la Batalla de l’Ebre.
És una ruta comarcal que uneix Gandesa, Corbera d’Ebre, La Fatarella, Vilalba dels Arcs, Bot, i Prat de Compte.
RUTA DE LES SÉNIES: Recorregut per a conèixer l’entorn de la Fatarella amb una tranquil·la passejada, itinerari curt de baixa dificultat.
RUTA DE SANT FRANCISCO-ELS MIRADORS:Recorregut per la Vall de Sant Francisco, itinerari que recorre la vall travessant diferents fonts, horts, molins i sistemes de reg.
RUTA DE SANT BERTOMEU: Ruta que transcorre per diferents espais on es va desenvolupar la Batalla de l’Ebre al municipi de la Fatarella.
RUTA DE LA FRANQUETA A HORTA DE SANT JOAN: El Parc Natural dels Ports forma part de la xarxa ecològica europea Natura
2000, perquè va ser qualificada per la UE com Zona d’Especial Protecció
per a les Aus (ZEPA) i Zona d’Especial Conservació (ZEC). És un dels espais
naturals més significatius de Catalunya, declarat parc natural per a preservar
la seva vàlua geològica, biològica, paisatgística i cultural. Forma part de la
Reserva de la Biosfera de les Terres de l’Ebre.

La ruta passa pels Estrets, l’àrea de la Franqueta, el racó de Corretja, la cova de Picasso, i Roca Llisa.

5. CAIAC
Navegar per l’Ebre amb caiac ofereix nous punts de vista sobre el paisatge. El ritme pausat amb què discorre l’embarcació permet contemplar l’entorn amb absoluta tranquil·litat i, fins i tot, aturar-se en alguna de les platges fluvials, endinsar-se pels braços del riu o apropar-se al bosc de ribera.
6. PESCA DE SIRULO
Les aigües tranquil·les i riques en nutrients de l’últim tram del riu Ebre són sinònim d’una bona jornada de pesca. És per això que els embassaments de Riba-roja i Flix, a la Ribera d’Ebre, s’han consolidat com a indrets apreciats entre els amants d’aquesta activitat. Tal és la importància de Flix en aquest camp que la seva fira bianual del pescador esportiu ha esdevingut una cita obligada per descobrir les novetats del sector.
La pesca del silur, la carpa, el black bass (perca) i el lluç de riu és un dels principals atractius de la zona. Mequinensa, la capital de la pesca, comparteix les mateixes aigües i espècies que es poden trobar a la desembocadura del Matarranya. Així mateix, és una de les millors zones per a la pesca esportiva del black bass, per la seva rocosa orografia. Per aquest motiu, volem proposar-vos una nova experiència, la pesca amb caiac, una nova modalitat de pesca basada amb el silenci i la comunió amb el medi ambient.

EMPRESES TURISME ACTIU TERRA ALTA:

Montsport (Horta de Sant Joan): Empresa familiar que aposta pel turisme sostenible. Tot el personal de l’empresa és del poble o els voltants. Empresa que ofereix via verda, barranquisme, lloguer de bicicletes, multi aventura (tirolina, ràpel, escalada, tir amb arc i equilibri sobre els ponts tibetans). Així com Tours turístics i experiències.

Bicisports Aubanell (Gandesa): Tot el que necessiteu en cicloturisme. Lloguer, reparacions, taller i complements.